Pages Menu
Categories Menu

Circuit Presentatie

 

Circuit | Historiek

Aan het begin van het jaar 1920 kon niets de gebruikelijke rust van Francorchamps verstoren, een vredig dorpje op een heuvel, vlakbij de Hoge Venen. Tot op een mooie zomerdag twee bekende heren uit de wereld van de automobielsport neerstreken in Hôtel des Bruyères. Het waren Jules de Thier, directeur van de krant “La Meuse” en Henri Langlois Van Ophem, directeur van de Sportcommissie van de R.A.C.B. Beiden hadden het idee de wegen tussen de dorpen Malmedy, Stavelot en Francorchamps met elkaar te verbinden en er een autocircuit van te maken.
Oude Parcour foto
Van midden de jaren twintig tot aan de vooravond van de tweede wereldoorlog vormden de Grote Prijzen voor motoren en de twee prestigieuze autowedstrijden – de 24 Uur van Francorchamps en de Grote Prijs van België – de hoofdmoot van het sportieve programma van het circuit. Gedurende die jaren bleef het traject zo goed als onveranderd.
Vernieuwing kwam er in 1939. Francorchamps voegde een artificiële bocht aan het circuit toe, uniek in zijn soort: de Raidillon. De piloten moesten de bocht tegen erg hoge snelheid aansnijden. Daarmee kwam duidelijk naar voren welke richting het bestuur van het circuit uit wilde: ze zou Spa – Francorchamps uitbouwen tot één van de snelste circuits van Europa. Spa Francorchamps stond daarmee in schril contrast met zijn Duitse collega in de Eifel: ook een spektaculair circuit, maar met veel meer bochtenwerk en – als gevolg daarvan – veel lagere snelheden.

Heden

Het Ardense traject heeft er – te midden de prachtige natuur – een krachtig karakter aan overgehouden. Een karakter dat moeiteloos aan de tijd heeft weerstaan.
Het circuit is erin geslaagd de meest prestigieuze autowedstrijden – zoals de Formule 1 en de 24 Uur – in Francorchamps te houden. Het circuit heeft opnieuw aangeknoopt met zijn roots bij de wedstrijden voor prototypes.

Beroemde bochten op Circuit Spa De Francorchamps

Een aantal bochten op het circuit van Spa – Francorchamps mogen legendarisch genoemd worden. De bochten combinatie onder de naam ‘Eau Rouge’ onderscheidt de mannen van de jongens volgens een aantal Formule 1-coureurs. De bochtencombinatie is vernoemd naar het riviertje ‘Eau Rouge’ dat een vertakking is van de rivier Amblève en onder het circuit door loopt. Een andere beroemde bocht is ‘La Source’, de eerste scherpe bocht na het rechte stuk waar je vanaf Tribune 8 en Tribune 9 goed uitzicht op hebt.
Spa Francorchamps Run

Wist u dat ?

Het hoogteverschil tussen het laagste en het hoogste punt in de bocht van Eau Rouge – Raidillon zo maar even 35 meter bedraagt? Het hoeft niet te verbazen dat deze bocht door ‘vriend en vijand’ gevreesd wordt.
Een Formule 1 auto zal hier tegen de 310 km per uur zitten. Met een goed afgestelde auto kunnen de moedigste rijders deze bocht vol gas nemen! Dit is zeer belangrijk omdat hierna het lange rechte stuk van Kemmel volgt.

Circuit Informatie

Circuit lengte 7 kilometer, 3 meter en 95 centimeter.
Langste rechte stuk 751.8 meter
Hoogteverschil 104 meter
Aantal bochten 19