Pages Menu
Categories Menu

Voorbereiding

 

Deelnemen aan de Spa – Francorchamps Run is leuk en gezond. Voor, tijdens en na het evenement is het echter belangrijk goed stil te staan bij een aantal tips, om op een verantwoorde manier te genieten van het evenement.
Lees deze tips goed, maar wees er altijd van bewust dat je bij sportactiviteiten zelf primair verantwoordelijk bent voor je gezondheid.

Voorkomen van blessures

Of je nou een ervaren hardloper bent die z’n hand niet omdraait voor een marathon. Of een recreatieve hardloper die werkt aan z’n conditie en na een lange werkdag graag zijn hoofd leeg wil maken. Iédere hardloper is tijdens het lopen intensief bezig. Je maakt langere tijd gebruik van jouw uithouding-svermogen, kracht en lenigheid en vraagt daardoor veel van jouw lichaam. Wil je optimaal blijven genieten van hardlopen, zonder hardloopblessures dan is een goede lichamelijke voorbereiding een must. Zo voorkom je hardloopblessures zoals blessures aan knieën, achillespezen, kuiten en scheenbenen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Houd je aan de volgende gedragsregels

Neem jezelf en je medelopers in acht. Hardlopen tijdens de Spa – Francorchamps Run gebeurt met vele mensen tegelijk. Het is belangrijk dat iedereen gezond de finish passeert. Signaleer je een medeloper die niet meer verantwoord bezig is, spreek hem/haar hier op aan of waarschuw een medewerker van de organisatie of de EHBO;
Rechts lopen, links inhalen. Net als in het verkeer geldt deze regel ook bij het hardlopen in grote groepen. Houd zoveel mogelijk de rechterkant van de weg aan, zodat snellere lopers links kunnen inhalen;
Gooi bekertjes en fruitresten in de daarvoor bestemde afvalbakken, bijvoorbeeld bij de verzorgings / waterposten;
Laat het toilet na gebruik zo netjes mogelijk achter door geen vuil buiten de toiletpot te deponeren;
Volg altijd aanwijzingen van medewerkers van de organisatie op, zonder met hen in discussie te gaan.