Pages Menu
Categories Menu

Official, Spa Francorchamps Run

 

Stichting Loopevenementen S.A.

Organisatie van internationale (hard)loop- en sportevenementen voor een breed publiek, het bevorderen van de (hard)loopsport en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.
Spa Francorchamps Run
Hondsrug Estafette ▪ Elfsteden Estafette ▪ Waddenzee Estafette ▪ Noaberpad Estafette ▪ Benelux Run

2e Editie, zaterdag 7 maart 2015

Hardlopen op ‘s Werelds mooiste Formule 1 Circuit, beleef de hardloop klassieker Spa Francorchamps Run op hardloopschoenen.
Het legendarische Circuit van Spa de Francorchamps bezorgt België bekendheid over de hele wereld. Het is gelegen in de prachtige groene hart van de Ardennen en veel Formule 1-piloten vinden het veruit het mooiste circuit ter wereld.
Het is ondanks de vele vernieuwingen nog steeds een authentiek en oud racecircuit dat de natuurlijke glooiingen van het Ardense landschap volgt.
Het Circuit van Spa de Francorchamps kan sinds het begin van de jaren twintig op duizend-en-een fantastische en heldhaftige verhalen terugblikken. In de begin jaren reden de piloten op een piste van aarde, achter het stuur van een helse machine. Het circuit werd bedacht door aristocraten uit Luik, in de magische driehoek tussen Francorchamps, Malmedy en Stavelot.
Spa Francorchamps Run
In 1939 bedacht het bestuur er een unieke bocht. De Raidillon – nabij l’Eau Rouge – zou bekendheid verwerven in de hele wereld, aanbeden door de piloten. De Raidillon is doorheen de jaren mee geëvolueerd met de motorsport. De bocht werd onder meer aangepast aan de veiligheidseisen van de FIA.
Het circuit is erin geslaagd de meest prestigieuze autowedstrijden – zoals de Formule 1 en de 24 uur – in Francorchamps te houden. Het Ardense traject heeft er te midden de prachtige natuur een krachtig karakter aan overgehouden. Een karakter dat moeiteloos aan de tijd heeft weerstaan.
Geen kilometer die hetzelfde is. De verschillende looponderdelen van de Spa Francorchamps Run bieden voor werkelijk iedereen een uitdaging.
imagesCAKCXF4K
Circuit Spa De Francorchamps S.A.
Route du Circuit, 55
4970 Francorchamps, Liege, Belgium
Download hier de digitale flyer van de Spa Francorchamps Run
Bekijk het circuit Schrijf je nu in !